Startsein voor woningbouw op Wipmolenterrein

Met het tekenen van een overeenkomst gaven woningcorporatie Woonkracht10, projectontwikkelaar Dudok Real Estate en de gemeente Alblasserdam op 4 mei het startsein voor woningbouw op het Wipmolenterrein. Hieraan ging twaalf jaar van onderzoek en plannenmakerij vooraf.

Op de Wipmolenlocatie aan de Wilde Woutstraat, de Zeevaartschoollaan en de Wipmolenstraat stond voorheen een cultureel centrum met bioscoop. Na de sloop hiervan lag het terrein lange tijd braak. In de afgelopen periode hebben Woonkracht10 en Dudok Real Estate de handen ineengeslagen om betaalbare woningen te kunnen bouwen op deze plek in het centrum van Alblasserdam.

Betaalbare koop- en huurwoningen

Er komen 33 koop- en huurwoningen in uiteenlopende prijsklassen. De huizen zijn bedoeld voor Alblasserdammers die ook een woning achterlaten. Zo draagt het project bij aan de doorstroming op de woningmarkt die zo hard nodig is.

20220511 Startsein woningbouw Wipmolenterrein webformaat
Vertegenwoordigers van Woonkracht 10, projectontwikkelaar Dudok Real Estate en de gemeente Alblasserdam tekenen de overeenkomst. In het midden wethouder Arjan Kraijo.