Informatie over schietincident aan de Molensingel

De gemeente Alblasserdam is erg geschrokken van het schietincident dat vanochtend plaatsvond bij zorgboerderij Tro Tardi aan de Molensingel in Alblasserdam. Daarbij zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen en zijn drie mensen gewond geraakt. Er is een verdachte aangehouden.

De burgemeester is geschokt : "Het is een inktzwarte dag voor Alblasserdam. We zetten nu alles op alles om te achterhalen hoe de schietpartij heeft plaatsgevonden en we zullen er zijn voor de betrokkenen en iedereen die hiervan ongewild getuige is geweest.'' Direct nabestaanden en slachtoffers worden opgevangen in cultureel centrum Landvast, Haven 4. Ooggetuigen en omwonenden kunnen terecht in de Ichtuskerk aan het Scheldeplein 2.

Onrust

De gemeente Alblasserdam is opgeschaald naar een GRIP 3 situatie. Dit heeft te maken met de onrust die een dergelijk ernstig incident in het dorp veroorzaakt. De burgemeester is in overleg met het Openbaar Ministerie en politie om te achterhalen wat er precies is gebeurd en wat de vervolgstappen moeten zijn. Hij brengt vanmiddag een bezoek aan de direct betrokkenen. Wij verzoeken u niet naar de plaats van het incident te komen zodat de politie in alle rust onderzoek kan doen. Meer informatie leest u ook op de website van Veiligheidsregio ZHZ.