Maart 2022

 • Sportcentrum Blokweer hervat zwemlessen in buurgemeenten

  17 maart 2022

  Sportcentrum Blokweer heeft de zwemlessen voor ongeveer 400 kinderen kunnen hervatten in zwembaden in Papendrecht en Sliedrecht. Sinds 5 maart krijgen de kinderen in deze buurgemeenten les van hun vertrouwde zweminstructeurs. De medewerkers van Blokweer zijn blij en dankbaar dat zoveel ouders ervoor hebben gekozen om verder te gaan met de zwemlessen. Ook de gastvrijheid van de baden in de buurgemeenten is door hen dankbaar aanvaard.

 • Gras in plantvakken tegen onkruid

  02 maart 2022

  Om lastig te bestrijden onkruiden weg te krijgen, gaan wij een aantal plantvakken in ons dorp leeghalen, bemesten en inzaaien met gras. Als het onkruid na drie jaar weg is, halen we het gras weer weg en zetten we er nieuwe planten in. Het gaat om twaalf plantvakken verspreid over het dorp.

 • Vluchtelingen uit Oekraïne opvangen

  09 maart 2022

  De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid bereidt de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in onze regio voor. Ook in Alblasserdam zoeken we naar opvanglocaties.

 • Parkeren met vergunning op Molenkade

  09 maart 2022

  Van 15 maart tot 1 november 2022 mag er met een vergunning geparkeerd worden op de Molenkade en de West-Kinderdijk vanaf de grens met Kinderdijk tot Zwarte Paard. Dit is inclusief de Ventweg ter hoogte van Résidence Molenstaete.

 • Basisscholen gaan motoriek van kinderen meten

  11 maart 2022

  Wethouder Arjan Kraijo gaf woensdag 9 maart het startschot voor de MQ scan waar alle basisscholen in Alblasserdam de komende 3 jaar aan gaan meedoen. De MQ scan meet de motorische ontwikkeling van een kind.

 • Volg onze uitslagenavond via YouTube

  14 maart 2022

  Tot en met woensdag 16 maart kunnen we naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Benieuwd hoe Alblasserdam heeft gestemd?

 • Gratis energiebesparende producten

  15 maart 2022

  Heeft u al gebruik gemaakt van de waardebon om energiebesparende producten mee te kopen? U kunt voor 60 euro tochtstrips, ledlampen of bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop kopen. Online of bij winkels in de buurt.

 • Coronaregels worden adviezen

  16 maart 2022

  Het kabinet liet dinsdag 15 maart weten dat de coronamaatregelen soepeler worden. Dit kan omdat de variant van het virus die nu heerst mensen minder ziek maakt.

 • Bomen op Raadhuisplein krijgen betere basis

  16 maart 2022

  Om de vijf grote nieuwe bomen op het Raadhuisplein een lang en gezond leven te geven gaan we het materiaal waarin ze zijn geplaatst vervangen. De werkzaamheden beginnen op 21 maart en duren circa twee weken.

 • Bomen weg uit Bos Rijkee vanwege roetschorsziekte

  16 maart 2022

  Medewerkers van de Bomenbank halen aanstaande vrijdag 18 maart vier bomen weg uit het Bos Rijkee in Alblasserdam. Het gaat om vier esdoorns die besmet zijn met de roetschorsziekte.

 • Bespaar op gas met onze warmtepompactie

  17 maart 2022

  Steeds meer inwoners zijn geïnteresseerd in een hybride warmtepomp. De hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel. U kunt met de hybride warmtepomp flink besparen op uw gasverbruik en energiekosten. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee. Maar de hybride warmtepomp is niet voor iedere woning geschikt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en bieden een gunstige aankoop aan.

 • Informatie- en ontmoetingspunt over Oekraïne

  18 maart 2022

  In de Havenkerk aan de Ieplaan wordt vanaf maandag 21 maart een informatie- en ontmoetingspunt geopend voor vluchtelingen uit Oekraïne en de hierbij betrokken Alblasserdammers. Eén plek voor alle vragen, eventueel met behulp van een tolk. Dit informatie- en ontmoetingspunt is een samenwerking tussen de Gemeente Alblasserdam, Vluchtelingenwerk en de Stichting Welzijn Alblasserdam.

 • Rinus Houtman benoemd tot informateur in Alblasserdam.

  18 maart 2022

  Deze week hebben inwoners van Alblasserdam hun stem uitgebracht voor de verdeling van de zetels in de gemeenteraad.
  Op voordracht van de SGP en ondersteund door de overige partijen is Rinus Houtman benoemd tot informateur. In deze eerste fase is gezocht naar iemand met kennis van de lokale politiek maar wel met afstand tot de actuele politiek.

 • Gratis compost afhalen kan zaterdag 26 maart

  21 maart 2022

  Net als voorgaande jaren kunt u uw tuin verwennen met gratis compost. Wij bieden dit aan als dank voor het goed scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFTE). Op zaterdag 26 maart kunt u de compost tussen 10.00 en 16.00 uur afhalen op de Oude Wipmolenlocatie. Neem zelf zakken mee of kom met een aanhanger die u kunt afdekken met een zeil of net.

 • Eerbetoon voor 12,5 jaar Alblasserdamsnieuws.nl

  24 maart 2022

  De website Alblasserdamsnieuws.nl van journalist Peter Stam bestaat vandaag (24 maart 2022) 12,5 jaar. Als waardering voor zijn werk kreeg hij een koperen plaquette op het kunstwerk De Vier Windstreken aangeboden. Kunstenaar Roel Teeuwen, bevestigde deze plaquette op de zijde die Peter Stam koos. De burgemeester was, als spreekbuis namens de Alblasserdammers, bij dit feestelijke moment.

 • Sportieve ochtend voor kinderen uit Oekraïne

  24 maart 2022

  Vanaf woensdagochtend 30 maart 2022 wordt in de gymzaal van het MFC Maasplein (Maasstraat 30 in Alblasserdam) wekelijks een sportieve ochtend georganiseerd voor de gevluchte kinderen uit Oekraïne. De ochtend wordt verzorgd door het ABC-team in het bijzijn van een tolk. De ochtend heeft als doel de kinderen weer echt even kind te laten zijn.

 • Koninklijke Onderscheiding voor scheidend raadslid A. van 't Zelfde

  25 maart 2022

  Burgemeester reikte donderdagavond 24 maart een Koninklijke Onderscheiding uit aan scheidend CDA-raadslid A.C. (Arie) van 't Zelfde (72). Dit gebeurde tijdens de laatste vergadering van gemeenteraad in de raadsperiode 2018-2022. De heer Van 't Zelfde werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Oekraïners registreren zich in Alblasserdam (deel 1 van serie)

  31 maart 2022

  Sinds de oorlog in Oekraïne zijn vele duizenden inwoners gevlucht. Enkele tientallen Oekraïners zijn in de afgelopen maand opgenomen in gastgezinnen in Alblasserdam. Andre Lysytski en Polina Lysytska zijn sinds een maand met hun vier kinderen van 14, 13, 9 en 0 jaar opgevangen in Alblasserdam.