Juni 2022

 • Maak uw aanvraag van de energietoeslag compleet

  01 juni 2022

  Gaat u bij de Sociale Dienst Drechtsteden de energietoeslag aanvragen? Dan is het belangrijk dat u de goede informatie meestuurt. Anders kan uw aanvraag niet behandeld worden. Hieronder staat wat u moet meesturen met uw aanvraag.

 • Overeenkomst Zuidelijk Havengebied ondertekend

  02 juni 2022

  Vandaag is de realisatie- en koopovereenkomst Zuidelijk Havengebied Alblasserdam ondertekend. Hiermee komt woningbouw in dit gebied weer een stap dichterbij.

 • Nieuwe adviescommissie neemt werk Erfgoedcommissie over

  03 juni 2022

  De Erfgoedcommissie adviseerde vorig jaar onder meer over grote en kleine woningbouwprojecten en over de verbouwing en restauratie van beeldbepalende panden. Ook bij de plannen voor het Nedstaalterrein was de Erfgoedcommissie betrokken.

 • Gemeenteraad praat over toekomst zwembad Alblasserdam

  09 juni 2022

  Op dinsdag 14 juni 2022 praat een commissie van de gemeenteraad van Alblasserdam over de toekomst van zwembad Blokweer. Vorige maand bleek al dat er oplossingen mogelijk zijn voor de problemen door roest- en scheurvorming. De gemeenteraad krijgt een toelichting op het onderzoeksrapport. Vervolgens bespreekt zij het voorstel van het college om twee oplossingsmogelijkheden nader uit te werken. Het gaat om het herstellen van de zwembadbak of het vervangen van de huidige RVS-bak door een betonnen bak.

 • Vervolg aanleg busbaan Edisonweg

  09 juni 2022

  Op maandag 13 juni 2022 gaat de provincie Zuid-Holland verder met de aanleg van een busbaan op de Edisonweg in Alblasserdam. De werkzaamheden waren in april gestart maar hebben stilgelegen na het scooterongeluk op 6 mei.

 • Nieuwe stillere halfpipe in skatepark Rembrandtlaan

  10 juni 2022

  De gemeente plaatst in de week van 7 juni 2022 een nieuwe halfpipe in het skatepark aan de Rembrandtlaan. Het skatepark bestaat sinds 2004 en werd in 2011 uitgebreid en opgeknapt. Nu is de halfpipe aan vervanging toe. De nieuwe halfpipe wordt van beton en is een stuk stiller dan de vorige.

 • Eerbetoon aan oud-wethouders op 'levend' kunstwerk.

  13 juni 2022

  De afgelopen acht jaar hebben vier wethouders zich ingezet voor de Samenlevingsagenda In Alblasserdam. Het gaat om de wethouders Jongmans, Kraijo, Verheij en Zandvliet. Kunstenaar Roel Teeuwen heeft hen vereeuwigd op het kunstwerk De Vier Windstreken van Marry Teeuwen-De Jong.

 • Gemeenteraad kiest voor behoud zwembad Blokweer

  22 juni 2022

  De gemeenteraad van Alblasserdam heeft 21 juni 2022 unaniem gekozen zwembad Blokweer te behouden voor het dorp. De raad heeft ingestemd met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om twee mogelijkheden uit te werken. Het gaat om het herstellen van de zwembadbak of het vervangen van de huidige RVS-bak door een betonnen bak. Ook heeft de raad geld beschikbaar gesteld om voorbereidingen te treffen die voor beide oplossingen nodig zijn.

 • Wegwerkzaamheden aan Edisonweg en Van Wenaeweg

  23 juni 2022

  Van maandag 4 juli tot woensdag 6 juli 2022 vinden er werkzaamheden plaats aan de Van Wenaeweg en de Edisonweg. Aannemingsbedrijf KWS geeft deze wegen dan een nieuwe laag asfalt en frist de wegmarkering op. Ook werkt het bedrijf aan het herstel van de waterafvoer. Het werk gebeurt vooral 's avonds en 's nachts.

 • Start van opknapbeurt groenstrook bij Nedersassen

  24 juni 2022

  De groenstrook langs het voetpad bij Nedersassen krijgt in het najaar nieuwe beplanting. Om de nieuwe planten een goede start te geven, gaat onze aannemer twintig centimeter van de toplaag van de plantvakken afhalen. Dit werk begint in de aankomende twee weken en duurt ongeveer twee weken.

 • Rookmelders verplicht in alle huizen

  28 juni 2022

  Per 1 juli moet in alle huizen in Nederland op iedere woonetage een rookmelder hangen. Deze rookmelderplicht bestond al voor nieuwbouwhuizen en gaat nu dus ook gelden voor bestaande huizen.

 • Straatwerk aan Plantageweg op 4 juli

  29 juni 2022

  Op maandag 4 juli 2022 voeren we straatwerk uit aan de Plantageweg ter hoogte van de kruising met de Cornelis Smitstraat. Dit gebeurt tussen 9.00 en 15.00 uur.