Januari 2022

 • Nieuwe wet voor inburgering

  16 oktober 2023

  Op 1 januari 2022 is de nieuwe Wet Inburgering ingegaan. Deze wet is ervoor bedoeld dat inburgeraars snel en volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij.

 • Coronamaatregelen iets soepeler

  17 januari 2022

  Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen. Omdat het aantal besmettingen met de omikronvariant snel stijgt is het nodig om andere locaties zoals horeca en bioscopen dicht te houden.

 • Meer leren over plaatselijke politiek tijdens cursus

  18 januari 2022

  Hebt u belangstelling voor de plaatselijke politiek? Wilt u weten hoe u invloed kunt hebben op besluiten van de gemeente? Denkt u erover na om zelf de plaatselijke politiek in te gaan? Meld u dan aan voor de cursus Actief in de politiek.

 • Terugblik op nieuwjaarsreceptie

  19 januari 2022

  Op 5 januari was onze digitale nieuwjaarsreceptie. Ruim 600 mensen bekeken de video.

 • Isoleer uw huis met onze collectieve inkoopactie

  26 januari 2022

  Wij organiseren wij met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie isolatie. Op woensdag 9 februari 2022 kunt u een online informatiebijeenkomst volgen voor meer informatie.

 • Bijna alles mag weer open

  16 oktober 2023

  De coronamaatregelen zijn weer soepeler geworden. Sinds woensdag 26 januari mag bijna alles open tot maximaal 22.00 uur. Denk aan horeca, bioscopen, pretparken en theaters. Ook mag er weer publiek bij sportwedstrijden komen kijken.

 • Interesse in energie besparen? Meld u aan als energiecoach

  16 oktober 2023

  Wilt u zich inzetten voor de gemeente en mensen uit uw buurt? Vindt u energie besparen interessant en ziet u kansen? Wij zoeken inwoners die het leuk vinden om anderen te helpen met het duurzamer maken van de woning.

 • Geen verlenging noodbevelen woningen gemeente Alblasserdam

  01 februari 2023

  In november 2021 is een verlenging van noodbevelen afgegeven voor de sluiting van een woning aan de Merelstraat en een woning aan De Boezem in Alblasserdam tot en met 1 februari 2022. Deze noodbevelen worden niet verlengd waardoor de woningen vanaf 2 februari niet meer gesloten zijn.