Een gezellige jaarwisseling voor iedereen

De feestdagen staan voor de deur. Om te zorgen dat die voor iedereen prettig en veilig verlopen, neemt de gemeente maatregelen.

Vuurwerkvrije zones

Er zijn twee vuurwerkvrije zones in het dorp. Eentje rondom de Alblashof en kinderboerderij De Plantage. De andere is bij manege Beyaert. Op oudejaarsavond mag u op deze 2 plekken geen vuurwerk afsteken. [zie de kaartjes als illustratie bijgevoegd in de bijlage]


Handhaving

Vuurwerk afsteken mag alleen op Oudejaarsavond. Ervaart u in de aanloop naar 31 december vuurwerkoverlast? Meld dit zoveel mogelijk bij ons door een email te sturen naar handhaving@alblasserdam.nl. Mede op basis van uw meldingen bepalen wij de inzet van onze handhavers. Is er direct gevaar? Of bent u getuige van vernielingen, vandalisme of illegaal vuurwerk? Bel dan de politie op 0900-8844 en bij spoed bel 112.


Hulphonden en vluchtelingen

We vragen Alblasserdammers om tijdens jaarwisseling om te zien naar elkaar. Als onderdeel daarvan verzoeken we iedereen om op Oudejaarsavond tussen 22.00 en 23.00 uur geen vuurwerk af te
steken. Zo kunnen bezitters van (hulp-)honden hun dieren zonder veel hinder uitlaten. Ook vragen we aandacht voor vluchtelingen die uit oorlogsgebied komen. Vuurwerk-knallen kunnen voor hen een stuk minder feestelijk klinken dan ze bedoeld zijn.


Carbidschieten

Carbidschieten mag tijdens de jaarwisseling onder bepaalde voorwaarden. Inwoners moeten hiervoor vooraf toestemming vragen. Dit kan tot vrijdag 23 december 12:00 uur door een e-mail te sturen naar veiligheid@alblasserdam.nl


Afvalbakken en hondenpoepbakken

Uit voorzorg voor vernieling zijn in de eerste week van december alle hondenpoepbakken verwijderd. Ze worden in het nieuwe jaar weer teruggeplaatst. De gele afvalbakken blijven beschikbaar.


Containers

De plasticcontainers worden op 30 december afgesloten. Op 2 januari gaan ze weer open. De glascontainers worden op standaard op maandag geleegd. Maandag 26 december vervalt. In plaats daarvan zijn er extra ledigingen op 23 en 27 december. De textielcontainers tot slot, worden geleegd op 28 december en daarna afgesloten. Op 2 januari gaan ze weer open.

 

Vuurwerkvrije zone kinderboerderij       Vuurwerkvrije zone manege