December 2022

 • Tijdelijk bestuur kinderboerderij aan de slag

  12 december 2022

  Het oude bestuur van kinderboerderij De Plantage heeft het stokje overgedragen aan het tijdelijke bestuur. Dat bestaat uit twee ambtenaren van de gemeente en wethouder Marten Japenga. Zij nemen de komende tijd de honneurs waar en gaan op zoek naar een nieuw bestuur.

 • Baandersstraat kleurt groen met mobiele boombakken

  13 december 2022

  Een bomenkraamkamer, zo zou je de Baandersstraat in Alblasserdam kunnen omschrijven. Na de herinrichting hebben we zeven boombakken geplaatst. Hierin worden jonge bomen opgekweekt. Na twee tot drie jaar worden ze te groot voor de bakken. Dan verhuizen ze naar andere plekken in Alblasserdam. Met deze innovatieve boombakken, een gescheiden rioolstelsel en nieuwe bestrating past de straat weer helemaal bij een fit en groen dorp in de polder.

 • Een gezellige jaarwisseling voor iedereen

  22 december 2022

  De feestdagen staan voor de deur. Om te zorgen dat die voor iedereen prettig en veilig verlopen, neemt de gemeente maatregelen.

 • Schaats veilig op je lokale ijsbaan

  16 december 2022

  De schaatsen kunnen uit het vet. De schaatskoorts neemt toe. Maar het natuurijs in de regio Alblasserwaard is te dun en te onveilig om op te schaatsen. De gemeenten Alblasserdam, Molenlanden en Hardinxveld-Giessendam vragen en adviseren u indringend om niet op natuurijs te gaan schaatsen. Het is gevaarlijk!

 • Wegafsluiting Van Eesterensingel

  19 december 2022

  Dinsdag is een deel van de Van Eesterensingel dicht. Het gaat om het stuk tussen de kruisingen met de Groene Zoom en de Korenbloemstraat (bij de winkels). Stratenmakers voeren een spoedreparatie uit. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.