Augustus 2022

• Inspiratie opdoen voor een duurzamer huis

03 augustus 2022

Heeft u plannen om te verbouwen? Of wilt u energie besparen in uw woning? Neem dan eens een kijkje bij huiseigenaren die u zijn voorgegaan op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route. Bent u al een eind op weg met verduurzamen? Meld uw huis dan aan zodat anderen iets kunnen opsteken van uw ervaringen.

• Tips voor een goed gevulde broodtrommel

09 augustus 2022

Hoe zorgt u dat uw kinderen na de vakantie naar school gaan met een goed gevulde broodtrommel? De GGD Zuid-Holland Zuid helpt een handje met lunchtrommelboekjes en tips van een diëtist. U vindt de boekjes vanaf deze week bij onder meer de bibliotheek en diverse supermarkten. Bij de start van het nieuwe schooljaar ligt het boekje ook bij de basisscholen.

• Veranderingen in Adviescommissie Straatnaamgeving

10 augustus 2022

Het college van burgemeester en wethouders heeft Arie van 't Zelfde benoemd tot voorzitter van de Adviescommissie Straatnaamgeving. Hij volgt André Ruikes op die lid is geworden van de gemeenteraad.

• Opkoopbescherming om woningzoekenden te helpen

10 augustus 2022

De gemeente Alblasserdam wil dit najaar de opkoopbescherming invoeren. Dit betekent dat huizen tot 355.000 euro niet meer mogen worden verhuurd. We hopen op deze manier dat inwoners gemakkelijker een geschikte en betaalbare koopwoning kunnen vinden.