Augustus 2022

 • Inspiratie opdoen voor een duurzamer huis

  03 augustus 2022

  Heeft u plannen om te verbouwen? Of wilt u energie besparen in uw woning? Neem dan eens een kijkje bij huiseigenaren die u zijn voorgegaan op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route. Bent u al een eind op weg met verduurzamen? Meld uw huis dan aan zodat anderen iets kunnen opsteken van uw ervaringen.

 • Tips voor een goed gevulde broodtrommel

  09 augustus 2022

  Hoe zorgt u dat uw kinderen na de vakantie naar school gaan met een goed gevulde broodtrommel? De GGD Zuid-Holland Zuid helpt een handje met lunchtrommelboekjes en tips van een diëtist. U vindt de boekjes vanaf deze week bij onder meer de bibliotheek en diverse supermarkten. Bij de start van het nieuwe schooljaar ligt het boekje ook bij de basisscholen.

 • Veranderingen in Adviescommissie Straatnaamgeving

  10 augustus 2022

  Het college van burgemeester en wethouders heeft Arie van 't Zelfde benoemd tot voorzitter van de Adviescommissie Straatnaamgeving. Hij volgt André Ruikes op die lid is geworden van de gemeenteraad.

 • Opkoopbescherming om woningzoekenden te helpen

  10 augustus 2022

  De gemeente Alblasserdam wil dit najaar de opkoopbescherming invoeren. Dit betekent dat huizen met een WOZ waarde tot en met 355.000 euro niet meer mogen worden verhuurd. We hopen op deze manier dat inwoners gemakkelijker een geschikte en betaalbare koopwoning kunnen vinden.

 • Gemeente gaat vlaggen weghalen

  17 augustus 2022

  Afgelopen donderdag hebben actievoerders zo'n 500 omgekeerde vlaggen opgehangen in het dorp. Zij hebben hiermee een duidelijk statement gemaakt tegen het landelijke stikstofbeleid. Als gemeente willen we inwoners ruimte bieden om hun stem te laten horen. Het demonstratierecht is een groot goed. Maar het is niet onbegrensd.

 • Gemeentelijke adviescommissie Straatnaamgeving vergadert

  17 augustus 2022

  Op 29 augustus 2022 vergadert de gemeentelijke Straatnaamadviescommissie in de Rederij, Cortgene 2, vanaf 13.15 uur over de naamgeving van Plan Polderstraat/Korteland. Deze vergadering is openbaar.

 • Denkt u met ons mee?

  17 augustus 2022

  Het gemeentebestuur gaat op 7 en 8 september 2022 graag met u in gesprek over de doelen voor de komende vier jaar.

 • Gemeente gaat in gesprek met actievoerders en sympathisanten

  19 augustus 2022

  De gemeente Alblasserdam organiseert op woensdagavond 24 augustus een bijeenkomst om in gesprek te gaan met de lokale actievoerders die protesteren tegen het landelijk stikstofbeleid. Doel van het gesprek is om afspraken te maken over passende vormen van protest in het dorp.

 • Extra € 500 eenmalige energietoeslag voor inwoners met laag inkomen

  24 augustus 2022

  De hoge energiekosten zorgen nog steeds voor financiële problemen bij veel inwoners. Daarom is landelijk besloten om mensen met een laag inkomen een extra toeslag uit te keren. Het gaat dit keer om een bedrag van € 500.

 • Burgemeester kijkt tevreden terug: "Was een goed gesprek"

  25 augustus 2022

  Gisteravond heeft de burgemeester gesproken met ongeveer 20 actievoerders en sympathisanten van de boerenprotesten. "Het was een goed gesprek en ik ben blij dat ze naar me toegekomen zijn. Deze jongeren maken zich zorgen om hun toekomst. Ze zoeken naar een manier om hun geluid te laten horen."

 • Knuffels aan hek Helling gaan weg

  31 augustus 2022

  We gaan de knuffels aan het hek op de Helling opruimen. Inwoners hebben de knuffels daar geplaatst en opgehangen. Inmiddels zijn de knuffels vergaan. We krijgen ook diverse verzoeken van inwoners om ze op te ruimen. Inwoners die hun eigen knuffel nog willen ophalen, kunnen dit doen tot en met donderdag 8 september.