April 2022

 • Campagne biedt inwoners steuntje in de rug bij gezonder leven

  01 februari 2023

  Bij alle inwoners van Alblasserdam rolt deze week een brief van de gemeente op de deurmat. Daarbij zit een boekje vol tegoedbonnen van organisaties in het dorp die hen kunnen helpen om gezonder te leven. Van tennisles tot voedingsadvies en van wandelen tot yoga. Onder de noemer Geef je gezondheid een BOOST! hopen we gezonde keuzes te stimuleren.

 • Eenmalige energietoeslag voor lagere inkomens

  04 augustus 2023

  De energieprijzen zijn de laatste maanden hard gestegen. Hierdoor zijn veel huishoudens meer geld kwijt aan hun energierekening. Daarom verlaagt het Rijk in 2022 voor iedereen de energiebelasting. Daarnaast hebben huishoudens met een laag inkomen recht op een eenmalige energietoeslag.

 • Uitleg luchtalarm voor vluchtelingen

  01 april 2022

  Zoals elke eerste maandag van de maand gaat maandag 4 april om 12.00 uur het luchtalarm. Mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne kunnen hiervan schrikken.

 • Informateur: "Verken coalitie VVD, CDA, D66 en CU"

  06 april 2022

  Informateur Houtman heeft een aanbeveling gedaan voor de coalitievorming en de formatiefase. De informateur adviseert om te onderzoeken of de partijen VVD, CDA, D66 en CU een nieuw college kunnen vormen. Bij het verkennen van deze coalitiemogelijkheid ontbreken de twee partijen die de meeste stemmen kregen, namelijk de SGP en de PvdA.

 • Vluchtelingenwerk vertelt over informatiepunt in Havenkerk (deel 2 van serie)

  04 april 2022

  In De Havenkerk aan de Ieplaan is iedere maandag een informatie- en ontmoetingsplek voor vluchtelingen uit Oekraïne en voor gastgezinnen. De eerste gezinnen hebben zich er in de afgelopen weken gemeld. Hettie van den Berg is teamleider bij vluchtelingenwerk in Alblasserdam en helpt mensen die vragen hebben. Ook heeft zij een belangrijk advies voor mensen die vluchtelingen willen opvangen.

 • Vervanging bruggetje aan Buitenpad

  06 april 2022

  Van maandag 11 tot vrijdag 15 april 2022 vervangen we de kleine brug voor fietsers en voetgangers aan het Buitenpad. In deze week is er geen doorgaande route vanaf de Karper naar het bruggetje richting molengebied en andersom.

 • Opnieuw vaccinatie of booster halen in Landvast

  15 april 2022

  Vanaf 11 april bent u drie weken lang op maandag- en dinsdagmiddag welkom in Landvast voor vragen over het vaccin tegen corona. Ook kunt u er gratis en zonder afspraak uw eerste, tweede of boostervaccinatie halen. Neem een geldig rijbewijs, paspoort of ID-kaart mee.

 • Alblasserdam krijgt begin 2023 een nieuwe burgemeester

  07 april 2022

  Burgemeester Jaap Paans kondigt vandaag zijn vertrek en afscheid aan. Met een brief aan de Koning vraagt de burgemeester om hem per 31 januari 2023 eervol ontslag te verlenen.

 • Vluchtelingen uit Oekraïne krijgen leefgeld

  08 april 2022

  Vluchtelingen uit Oekraïne in ons land hebben recht op leefgeld. Op woensdag 13 april gaat een team van de Sociale Dienst Drechtsteden leefgeld uitkeren aan Oekraïense vluchtelingen die bij gastgezinnen in Alblasserdam wonen. Dit gebeurt in De Rederij.

 • 'Kinderen kunnen even alles vergeten en plezier maken' (deel 3 van serie)

  08 april 2022

  Zo’n tien kinderen hebben meegedaan aan de eerste sport -en spelochtend in MFC Maasplein voor kinderen die vanuit Oekraïne naar Nederland zijn gevlucht. De sportieve speelochtend werd verzorgd door het ABC-team van de gemeente Alblasserdam. Ook in de komende weken blijven de kinderen iedere woensdag tussen 09.30 en 12.00 uur welkom om onbezorgd te spelen. De hele ochtend is er iemand aanwezig die zowel Oekraïens als Nederlands spreekt en dus kan vertalen.

 • Burgerzaken bezig met registratie van vluchtelingen (deel 4 van serie)

  11 april 2022

  Burgerzakenspecialist Ixora Balootje houdt zich samen met haar collega’s bezig met de toestroom van vluchtelingen uit Oekraïne. Zij coördineert de planning.

 • Dam richting centrum tijdelijk dicht

  12 april 2022

  Van dinsdag 19 april 09.00 uur tot en met vrijdag 22 april 2022 16.00 uur sluiten we de Dam het dorp in ter hoogte van de Kerksingel af voor doorgaand verkeer. Dat is nodig om het straatwerk bij de aansluiting van de Dam op de Kerkstraat te vervangen. Het dorp uitrijden via de route Plantageweg/Dam kan wel.

 • Opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen in Alblasserdam

  14 april 2022

  In het kerkgebouw van de Evangelische Gemeente Jozua worden werkzaamheden verricht om het pand gereed te maken voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Voor de Havenkerk worden samen met het diaconaal platform plannen gemaakt om ook deze locatie geschikt te maken als opvanglocatie.

 • SVHW later met waardering woningen

  16 oktober 2023

  SVHW rondt de waardering van de woningen (WOZ-waarde) om verschillende redenen later af dan u van deze organisatie gewend bent.

 • Renovatie minigemalen langs het Kortland

  20 april 2022

  Sinds deze week renoveert de firma Kwakernaak diverse minigemalen langs het Kortland. Dit duurt ongeveer twee weken. We verwachten geen overlast van de werkzaamheden.

 • Start aanleg busbaan op Edisonweg

  22 april 2022

  Op maandag 25 april 2022 start de aanleg van een busbaan op de Edisonweg van de Van Wenaeweg richting de Grote Beer. De werkzaamheden duren ongeveer vijf weken.

 • VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gaan college vormen in Alblasserdam

  22 april 2022

  VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie hebben 21 april besloten samen de nieuwe coalitie te gaan vormen in Alblasserdam. Na een aantal verkennende gesprekken in de informatiefase zijn zij gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat er voldoende overeenstemming is op de inhoudelijke thema's om samen te werken.

 • Koningsdag weer als vanouds

  22 april 2022

  Na twee jaar van coronabeperkingen belooft het woensdag 27 april weer een Koningsdag als vanouds te worden. Vol muziek, gezelligheid, leuke spelletjes, lekker eten en drinken en elkaar ontmoeten. Bent u er bij?

 • Leefgeld voor Oekraïense vluchtelingen

  16 oktober 2023

  Op vrijdag 29 april 2022 van 13.30-16.00 uur en ook op vrijdag 6 mei van 9.00-12.00 uur keert een team van de Sociale Dienst Drechtsteden leefgeld uit aan vluchtelingen uit Oekraïne. Dit gebeurt in De Rederij (het gemeentehuis).

 • Kinderen uit Oekraïne kunnen naar school

  26 april 2022

  Kinderen uit Oekraïne van 4 t/m 12 jaar die in ons dorp verblijven kunnen na de meivakantie iedere dag van 8.30 uur tot 12.00 uur naar school.

 • Praat mee over het werk van de provincie

  26 april 2022

  Geeft de provincie haar geld uit aan de juiste dingen? Houdt de provincie rekening met alle inwoners en onderwerpen? Als u hierover wilt meepraten kunt u zich aanmelden voor het gesprek voor een beter Zuid-Holland. Dit evenement is op 20 mei van 9:00 uur tot 13:00 uur in het Archeon in Alphen aan den Rijn.

 • Koninklijke onderscheiding voor drie Alblasserdammers

  27 april 2022

  Burgemeester Jaap Paans heeft dinsdag 26 april een lintje uitgereikt aan drie Alblasserdammers die zich al jaren op allerlei manieren inzetten voor de samenleving. Mevrouw A.A.E. (Els) van Houwelingen, Mevrouw L. (Lena) Schut- Beenhakker en de heer J. (Jan) Veth mogen zich lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Hieronder leest u hun verdiensten.

 • Dodenherdenking en herdenking bombardement 11 mei 1940

  01 februari 2023

  Op woensdag 4 mei herdenken wij de slachtoffers van oorlogsgeweld en op woensdag 11 mei staan we stil bij de slachtoffers van het bombardement op Alblasserdam van 11 mei 1940.

 • Even niet naar strand Lammetjeswiel tijdens schoonmaakbeurt

  29 april 2022

  Op woensdag 4 mei laten we het strand van het Lammetjeswiel schoonmaken. Daarom vragen wij u het strand die dag tussen 07.00 uur en 16.00 uur niet te gebruiken. Deze schoonmaakbeurt doen we altijd aan het begin van het recreatieseizoen.