• Dorien Zandvliet keert niet terug als wethouder

01 september 2021

Dorien Zandvliet heeft de gemeenteraad van Alblasserdam op 1 september per brief laten weten niet terug te keren als wethouder.

• Alblasserdam aangewezen als veiligheidsrisicogebied

06 september 2021

De bebouwde kom van Alblasserdam (inclusief industrieterreinen) is met ingang van donderdag 2 september 22.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Binnen een veiligheidsrisicogebied mag de politie preventief fouilleren.

• Koninklijke onderscheiding voor mevrouw B.A. van der Zouw-Nauta

14 september 2021

Burgemeester Jaap Paans heeft op zondag 12 september een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw B.A. (Bea) van der Zouw-Nauta (65). Met familieleden en vrienden die in het complot zaten verraste de burgemeester mevrouw Van der Zouw-Nauta na afloop van de kerkdienst in de Elthetokerk.

• Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

15 september 2021

Het is vanaf zaterdag 25 september niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Dat maakte demissionair premier Rutte bekend tijdens een persconferentie op 14 september.

• Stemt u ook voor de toekomst van Alblasserdam?

17 september 2021

Hoe ziet u de toekomst van Alblasserdam? Meer huizen of meer bedrijven? Meer wegen of meer zonnepanelen?

• Maatregelen geweldsincidenten gemeente Alblasserdam

22 september 2021

De noodbevelen voor de sluiting van de woningen in Alblasserdam worden verlengd tot 18 november 2021. De andere maatregelen blijven voorlopig in stand.

• Onderhoud aan bruggen Molensingel

22 september 2021

Vanaf maandag 27 september sluiten wij vier bruggen voor fietsers en voetgangers aan de Molensingel helemaal af voor onderhoud. Het gaat om twee bruggen in het fietspad tussen de Groen van Prinsterenstraat en de Waalsingel en de beide bruggen naar De Kreken (Waterland).

• Nieuwe zonnepanelenactie in Alblasserdam

23 september 2021

Inwoners van de gemeente Alblasserdam kunnen weer meedoen met een nieuwe zonnepanelenactie. Dit is een actie van de gemeente Alblasserdam in samenwerking met het Regionaal Energieloket.

• Kees Jongmans opnieuw benoemd als wethouder

29 september 2021

De gemeenteraad van Alblasserdam heeft Kees Jongmans opnieuw benoemd tot wethouder namens de PvdA. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering van dinsdag 28 september. Op 1 oktober volgt hij Dorien Zandvliet op van wie in dezelfde raadsvergadering afscheid werd genomen.

• Per 1 oktober niet meer preventief fouilleren in Alblasserdam

30 september 2021

Vanaf 1 oktober 2021 8.00 uur is Alblasserdam geen veiligheidsrisicogebied meer. Dat betekent dat de politie niet meer preventief fouilleert. Burgemeester Jaap Paans heeft afgezien van een verlenging van deze maatregel.