November 2021

 • November: Maand van de Mantelzorg

  02 november 2021

  November is traditiegetrouw de Maand van de Mantelzorg. Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) maakt er een maand van vol activiteiten om mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

 • Coronaregels aangepast vanwege stijging besmettingen

  05 november 2021

  Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt snel. Daarom is vanaf 6 november op meer plekken een coronatoegangsbewijs en mondkapje verplicht. Dit maakte demissionair premier Mark Rutte bekend tijdens een persconferentie op dinsdag 2 november.

 • College rondt af en draagt solide begroting over

  09 november 2021

  Ons college van burgemeester en wethouders zet in de laatste begroting van de lopende collegeperiode vooral in op het afronden van zaken uit de Samenlevingsagenda 2018-2022. Voor nieuwe ambities en initiatieven is volgend jaar beperkt ruimte.

 • Prikbus GGD nog steeds in de buurt

  10 november 2021

  Afgelopen week stond de corona-prikbus van de GGD in ons dorp. Deze week is de bus in een aantal dorpen in de buurt te vinden. Ook daar kunt u zonder afspraak langsgaan voor informatie en een vaccinatie.

 • Maatregelen om afstand van elkaar te houden

  15 november 2021

  Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Het doel is om de zorg niet nog verder te belasten.

 • Vervolg woningsluitingen na geweldsincidenten

  15 november 2021

  De noodbevelen voor de sluiting van de woningen in Alblasserdam worden verlengd voor een nieuwe periode tot en met 1 februari 2022. De veiligheidsmaatregelen blijven in stand. Na diverse geweldsincidenten en bedreigingen in augustus 2021 heeft Alblasserdam een aantal maatregelen getroffen voor de veiligheid van bewoners en omwonenden.

 • Resultaten project Binnenstebuiten meten bekend

  17 november 2021

  Uit een project waarbij tachtig inwoners een jaar lang een luchtkwaliteitsmeter in huis hadden, blijkt hoe belangrijk het is om je huis te ventileren.

 • Opfriscursus autorijden verplaatst naar voorjaar

  18 november 2021

  De opfriscursus autorijden voor senioren van donderdag 25 november 2021 wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022.

 • Overlast van vuurwerk? Geef het door!

  08 december 2021

  Door melding te maken van vuurwerkoverlast kunnen onze inwoners helpen dit probleem aan te pakken. Het team Handhaving maakt graag gebruik uw informatie.

 • Plan voor minder files vanaf bedrijventerreinen

  25 november 2021

  Met extra verkeerslichten en opstelstroken op de Staalindustrieweg moet het verkeer vanuit de bedrijventerreinen Nieuwland Parc en Hoogendijk in Alblasserdam beter doorstromen. Dit blijkt uit onderzoek dat een onafhankelijk adviesbureau in opdracht van de gemeente heeft uitgevoerd.

 • Strengere maatregelen tegen coronavirus

  29 november 2021

  Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. Bovendien is er nieuwe variant van het coronavirus opgedoken. Het kabinet heeft daarom strengere maatregelen genomen.