Mei 2021

 • Haven-10-daagse eert dertig jaar Havenfestival

  07 mei 2021

  Van vrijdag 10 tot en met zondag 19 september 2021 wordt de Alblasserdamse Haven-10-daagse gehouden. Het evenement is een nieuwe samenwerking tussen het Havenfestival Alblasserdam en de SFEA (Stichting Facilitair Evenementen Alblasserdam). Het Havenfestival beleeft dit jaar zijn dertigste editie en daarmee een jubileum.

 • Versoepeling van coronamaatregelen in zicht

  12 mei 2021

  De tweede stap van het openingsplan gaat 19 mei in, als de ziekenhuisbezetting verder daalt. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte bekend tijdens een persconferentie op 11 mei.

 • Wegwerkzaamheden aan Edisonweg en Van Wenaeweg

  12 mei 2021

  Van maandag 17 tot vrijdag 21 mei wordt er gewerkt aan de Van Wenaeweg en de Edisonweg. Aannemingsbedrijf Structon Civiel Zuid B.V. vervangt dan onder meer de door vorst beschadigde en versleten deklaag van het asfalt. Ook werkt het bedrijf aan het herstel van de waterafvoer. Het werk gebeurt vooral 's avonds en 's nachts.

 • Interview Denise van Dongen (SWA): 'We helpen mensen om zichzelf te helpen'

  19 mei 2021

  De Oude Bibliotheek wordt verbouwd en krijgt een nieuwe functie. Het wordt dé plek waar iedere Alblasserdammer van 0 tot 100+ jaar terecht kan met vragen op het gebied van welzijn, zorg en inkomen. Om dit voor elkaar te krijgen gaan vijf organisaties (zie blokje hiernaast) en de gemeente nauw samenwerken. Denise van Dongen, directeur van de Stichting Welzijn Alblasserdam vertelt erover.

 • Pand gesloten vanwege overtreding Opiumwet

  21 mei 2021

  Een woning aan de Van Eesterensingel is door de burgemeester gesloten van vrijdag 21 mei tot vrijdag 20 augustus 2021. Aanleiding is de vondst van meerdere soorten harddrugs in de woning door de politie.

 • Weer meer versoepeling van coronamaatregelen

  31 mei 2021

  Steeds meer mensen zijn gevaccineerd en het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen daalt. Het kabinet heeft daarom laten weten dat we op zaterdag 5 juni stap 3 van het openingsplan kunnen zetten