Maart 2021

• Vergunningparkeren op West Kinderdijk en Molenkade weer van start

02 maart 2021

Het toeristenseizoen staat voor de deur. Daarom hebben bewoners van een deel van de West Kinderdijk en de Molenkade vanaf 1 april weer een parkeervergunning nodig.

• Boodschap burgemeester voor winkeliers en horecaondernemers: 'Houd vol, wij staan naast u'

02 maart 2021

In een videoboodschap steekt burgemeester Jaap Paans de winkeliers en horecaondernemers in Alblasserdam een hart onder de riem.

• Gratis cadeaubon voor energiebesparende producten

04 maart 2021

Om u verder te helpen bij het besparen van energie geven wij cadeaubonnen van 45 euro weg. Heeft u nog geen cadeaubon aangevraagd? Doe dit dan snel, want op = op!

• Barriers op kruispunt Oude Torenweg / Vinkenpolderweg tegen links afslaan

05 maart 2021

Dit voorjaar plaatsen wij roodwitte barriers op het kruispunt Oude Torenweg / Vinkenpolderweg. Zo willen we links afslaan vanuit het dorp naar de Vinkenpolderweg richting Oud-Alblas verder voorkomen.

• Jeugdjournaal maakt opnames bij nieuw IKC De Twijn

05 maart 2021

Het nieuwe Integraal kindcentrum De Twijn aan de Parallelweg in Alblasserdam is sinds dinsdag 2 maart in gebruik. Vanwege de coronamaatregelen laat de officiële opening nog even op zich wachten. Het Jeugdjournaal kwam vrijdagmorgen 5 maart opnames maken van het bijzondere gebouw.

• Waarschuwing: GGD vaccineert géén ouderen aan huis

05 maart 2021

De GGD laat weten dat het ouderen niet benadert voor een vaccinatie aan huis. Er zijn mensen die zich voordoen als GGD-medewerkers en ouderen benaderen om thuis een afspraak voor een vaccinatie te maken. Ga hier niet op in.

• Lockdown wordt klein beetje aangepast

09 maart 2021

De besmettingscijfers en de bezetting in de ziekenhuizen zijn te hoog. Daarom wil het kabinet de geldende lockdown nog niet versoepelen.

• Extra financiële ondersteuning voor inwoners met hoge vaste lasten

09 maart 2021

Voor inwoners van de Drechtsteden biedt de sociale dienst sinds 5 maart 2021 de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aan.

• Interview kapster Monique Romijn: 'Gastvrij en veilig werken is een uitdaging'

10 maart 2021

Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Vandaag: Monique Romijn van Coiffure Monique in winkelcentrum Touwbaan.

• Vacature voor senior adviseur ruimtelijke ordening

11 maart 2021

De gemeente Alblasserdam zoekt een senior adviseur ruimtelijke ordening. Je gaat werken aan mooie projecten in Alblasserdam en gaat helpen om de ambities van Alblasserdam en de Drechtsteden te realiseren.

• Wethouder Kees Jongmans vertelt over één centrale toegang

12 maart 2021

De Oude Bibliotheek wordt verbouwd en krijgt een nieuwe functie. Het wordt de centrale plek waar iedere Alblasserdammer van 0 tot 100+ jaar vanaf dit najaar terecht kan met vragen op het gebied van welzijn, zorg en (inkomens) ondersteuning.

• Volg onze live verkiezingsuitzending via YouTube

16 maart 2021

Via ons YouTube kanaal presenteert burgemeester Jaap Paans woensdagavond 17 maart vanuit Landvast een live-uitzending over de verkiezingen.

• Trouwambtenaar worden iets voor u?

17 maart 2021

Wij zijn op zoek naar twee Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (Babs). Een Babs, ook wel trouwambtenaar genoemd, heeft de eervolle taak huwelijken te sluiten.

• Zon en wind in de Drechtsteden

18 maart 2021

Afgelopen maanden hebben we met veel inwoners en professionals in de Drechtsteden gesproken over kansen en randvoorwaarden voor grootschalige opwek van duurzame energie, oftewel zonneweiden en windmolens. Bijvoorbeeld via digitale informatiebijeenkomsten. Op het Energie-participatieplatform 'Denk Mee!' leest u waar er mogelijkheden zijn voor verdere uitwerking van zonneweiden en windmolens. Ook de reacties van de aanwezigen staan op het platform.

• Gratis compost op 27 maart

18 maart 2021

Als dank voor het goed scheiden van uw groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (GFTE), kunt u elk jaar gratis compost ophalen. Op zaterdag 27 maart kunt u hiervoor tussen 10.00 en 16.00 uur terecht op de Oude Wipmolenlocatie.

• Controle hondenbezit: Is úw hond al aangemeld?

19 maart 2021

Voor onze gemeente verzorgt SVHW de hondenbelasting. Jaarlijks controleert LEGITIEM BV hiervoor het hondenbezit. Dit jaar begint de controle op 29 maart.

• Kosteloos vervoer Drechthopper naar priklocaties

19 maart 2021

Mensen van 75 jaar en ouder of met een lichamelijke beperking kunnen kosteloos met de Drechthopper naar een priklocatie.

• Uitslagen verkiezingen Tweede Kamer

19 maart 2021

Op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart waren er verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer. Op maandag 22 maart heeft het hoofdstembureau de uitslagen vastgesteld voor de kieskring Dordrecht en daarmee ook voor Alblasserdam.

• Maatregelen tegen coronavirus gelden langer

24 maart 2021

De maatregelen om het coronavirus tegen te gaan gelden nog tot zeker 20 april. Dat zei demissionair minister-president Rutte tijdens de persconferentie van 23 maart.

• Scholen zamelen elektronisch afval in

25 maart 2021

Deze maand doen twee scholen in Alblasserdam mee aan de zogenoemde 'E-Waste Race'. Met deze actie zetten de scholieren zich in om elektronisch afval apart in te zamelen.

• Locatiemanager Zorgcentrum De Waard vertelt over het coronavirus

31 maart 2021

'We hebben maanden op onze tenen gelopen', zegt Kees Stam, locatiemanager van Waardeburgh zorgcentrum De Waard. Het zorgcentrum kreeg vorig jaar te maken met een stevige uitbraak van corona. Nu veel medewerkers en bewoners zijn gevaccineerd is er licht aan het einde van de tunnel.