Formulieren voor verklaring avondklok af te halen in De Rederij

De avondklok moet er voor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Heeft u een geldige reden om de straat op te gaan? Dan heeft u een verklaring nodig. De bijbehorende formulieren kunt u downloaden of afhalen in De Rederij.

Wel of niet naar buiten?

Heeft u een hond? Dan kunt u na 21.00 uur met uw hond aan de lijn de straat op. U heeft dan geen verklaring nodig. Wie om een andere reden na 21.00 uur de deur uit gaat moet een formulier met een verklaring bij zich dragen. Er is een Eigen verklaring en een Werkgeversverklaring.

Eigen verklaring avondklok

Gaat u bijvoorbeeld medicijnen halen bij de apotheek of moet u weg omdat u mantelzorger bent? Dan vult u een formulier in waarop u aangeeft waarom u op straat bent. Dit formulier heet Eigen verklaring avondklok. 

Werkgeversverklaring avondklok

Bent u voor uw werk buiten? Dan heeft u ook een Werkgeversverklaring avondklok nodig. Deze verklaring moet uw werkgever invullen. Wie voor zijn werk op pad gaat moet de Werkgeversverklaring én de Eigen verklaring bij zich hebben.

Zorg voor een geldige verklaring

Let op: Alleen de formulieren van de rijksoverheid zijn geldig. U vindt ze op www.rijksoverheid.nl/avondklok. Heeft u geen computer of printer? Bij de balie in De Rederij, Cortgene 2, kunt u de Eigen verklaring avondklok en de Werkgeversverklaring avondklok van de rijksoverheid afhalen. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl/avondklok of bel 0800-1351.
Factsheet Avondklok 2