December 2021

• Extra toezicht na meldingen vuurwerkoverlast

07 december 2021

De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) en de politie houden de omgeving Rembrandtlaan/Nicolaas Beetsstraat, Boerenpad, Scheldeplein en recreatiegebied Lammetjeswiel extra in de gaten. Over deze plekken komen veel meldingen binnen van bewoners die last hebben van vuurwerk.

• Carbidschieten tijdens de jaarwisseling

14 december 2021

De burgemeester staat carbidschieten in Alblasserdam toe op 31 december van 18.00 tot 2.00 uur 's nachts. De hiervoor aangewezen plek is het grasveld aan de Kabelbaan tegenover de carpoolplaats. Wie carbid wil afschieten moet vooraf toestemming vragen.

• Coronamaatregelen verlengd en basisscholen eerder dicht

15 december 2021

Het aantal coronabesmettingen en coronapatiënten in ziekenhuizen is nog steeds hoog. Daarnaast zorgt de omikronvariant voor onzekerheid. De huidige maatregelen worden daarom verlengd tot en met 14 januari. De basisscholen gaan een week voor de kerstvakantie dicht.

• Lockdown vanwege nieuwe variant coronavirus

20 december 2021

Ons land is tot en met vrijdag 14 januari in lockdown. Met deze maatregel hoopt het kabinet de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus te vertragen.

• Transferium biedt meerdere kansen voor Alblasserdam

22 december 2021

De gemeenteraad van Alblasserdam heeft op 21 december ingestemd met het ontwikkelen van een transferium onder de oprit naar de brug over de Noord. Dit transferium 'onder de brug' moet de verkeersstromen richting het Werelderfgoed Kinderdijk beter reguleren en de druk op de dijk en leefbaarheid voor bewoners verbeteren.

• Komende jaren ruim 400 nieuwe woningen in Alblasserdam

23 december 2021

Met het instemmen met de contouren van de nieuwe woninglocatie Zuidelijk Havengebied zet de gemeente Alblasserdam een flinke stap in de woonopgave in het dorp. Tegelijk met het vaststellen van het bestemmingsplan voor Kloos bouwt Alblasserdam de komende jaren meer dan 400 woningen in diverse categorieën en prijsklassen.

• Steun de winkeliers en horeca: koop lokaal

23 december 2021

De winkeliers en de horeca lopen omzet mis door de coronamaatregelen. U kunt deze ondernemers steunen door bij hen te kopen of online of telefonisch bij hen te bestellen.

• U bent welkom bij onze online nieuwjaarsreceptie

30 december 2021

De online nieuwjaarsreceptie van de gemeente is op woensdag 5 januari van 19:30 tot 21:30 uur op YouTube.