November 2020

 • Verzwaring gedeeltelijke lockdown en mogelijk nog meer maatregelen

  04 november 2020

  Het kabinet kondigde dinsdag 3 november een verzwaring aan van de gedeeltelijke lockdown voor het hele land. De regio Zuid-Holland Zuid waar Alblasserdam bij hoort, is een van de regio's die de komende week extra worden gevolgd.

 • Oproep: help het coronavirus terug te dringen!

  04 november 2020

  De persconferentie van dinsdagavond 3 november maakte duidelijk dat we in onze regio Zuid-Holland Zuid, dus ook in Alblasserdam, alles in het werk moeten stellen om het coronavirus terug te dringen. De coronabesmettingen moeten komende week echt sterk dalen, anders volgen strengere rijksmaatregelen, zoals een gehele lockdown van twee weken bestaand uit een avondklok, sluiting van de detailhandel en deels van het onderwijs.

 • Nieuwe noodverordening voor handhaving coronaregels

  05 november 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er regels. Die regels moeten, als dat nodig is, gehandhaafd kunnen worden. Daarom geldt er sinds 15 maart een noodverordening. Sinds 4 november is er een nieuwe noodverordening.

 • Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (14)

  05 november 2020

  Beste inwoners,
  Hoe gaat het met u? Ik ben daar benieuwd naar, want ons leven en onze leefomgeving is sinds maart dit jaar behoorlijk veranderd. Het is alweer lang geleden dat het coronavirus haar intrede deed in ons land, regio en dorp. We werken zoveel mogelijk thuis, de horeca is dicht, sporten mag nog beperkt, op vakantie mogen we voorlopig niet en knuffelen met onze dierbaren doen we ook al een tijd niet meer.

 • Ontwikkeling en realisatie Zuidelijk Havengebied flinke stap dichterbij

  06 november 2020

  De gemeente Alblasserdam heeft De Langen & Van den Berg Vastgoed BV uit Bergambacht en Stevast Ontwikkeling BV uit Capelle aan den IJssel uitgekozen om de ontwikkelovereenkomst voor het Zuidelijk Havengebied nader uit te werken.

 • Interview Siegfried Idzerda: 'Ik begreep dat het leven hier kon stoppen'

  11 november 2020

  Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Siegfried Idzerda (52) die flink ziek werd van het virus en maar net buiten de intensive care bleef.

 • Gedeeltelijke lockdown gaat verder

  18 november 2020

  De zwaardere maatregelen tegen het coronavirus zijn volgens het kabinet niet langer nodig. Vanaf donderdag 19 november gaan we terug naar de maatregelen die sinds 14 oktober gelden. Deze maatregelen staan bekend als de gedeeltelijke lockdown.

 • Nieuwe noodverordening voor handhaving coronaregels vanaf 18 november

  19 november 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er regels. Die regels moeten, als dat nodig is, gehandhaafd kunnen worden. Daarom geldt er sinds 15 maart een noodverordening. Sinds 18 november is er een nieuwe noodverordening.

 • Onderzoek naar elektrisch rijden

  19 november 2020

  Rijdt u in een elektrische auto? Wilt u dan een enquête invullen over uw ervaringen?

 • Actie om uw huis te isoleren, doet u mee?

  25 november 2020

  De eerste belangrijke stap in het duurzamer maken van uw huis is isoleren. Wij willen u graag helpen. Daarom starten we in samenwerking met het Regionaal Energieloket een isolatieactie. Het gaat om spouwmuur- en vloerisolatie.

 • Interview Marja van Zessen: 'Gelukkig zijn klanten trouw en loyaal'

  25 november 2020

  Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Marja van Zessen van drogisterij DA Mooi Van Zessen in het Makadocentrum.

 • Hoe denken Alblasserdammers over aardgasvrij

  26 november 2020

  De afgelopen weken heeft u een vragenlijst kunnen invullen over de overstap naar aardgasvrij wonen. Meer dan 400 inwoners hebben dit gedaan. Hiervan weet 40% er al veel over en 50% heeft erover gehoord maar zich er nog niet in verdiept. Het overgrote deel, ruim 76%, heeft al maatregelen genomen om minder aardgas te gebruiken.