Mei 2020

 • Markt Alblasserdam weer open

  01 mei 2020

  Vanaf maandag 4 mei is er weer een weekmarkt in Alblasserdam. Bezoekers kunnen tussen 11.00 - 16.00 uur terecht op het Wilgenplein. Hen wordt dringend verzocht om de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in acht te blijven nemen.

 • Bevrijdingsdag 5 mei 2020: 75 jaar vrijheid

  01 mei 2020

  Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag. Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd, wat deze 5 mei viering extra speciaal maakt.

 • Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (6)

  01 mei 2020

  Beste Alblasserdammers, we kijken terug op een zeer geslaagde Koningsdag en momenteel zijn we met veel vrijwilligers en het 4 mei Comité bezig met de laatste voorbereidingen voor 4 en 5 mei.

 • Bevrijdingsdag: Vlaggen voor de Vrijheid 2.0.

  05 mei 2020

  Het gemeentebestuur en het 4 mei comité kijken vol verwachting uit naar een kleurrijke Bevrijdingsdag in Alblasserdam met opnieuw veel Rood-Wit-Blauw in top.

 • Videoverslag Dodenherdenking 2020

  06 mei 2020

  Op 4 mei is er een bijzondere Dodenherdenking geweest in Alblasserdam. Er is een videoverslag gemaakt omdat er door het coronavirus geen publiek aanwezig kon zijn.

 • Eerste Buurtactie Energiezuinig Wonen in wijk Blokweer

  06 mei 2020

  Hoewel de coronacrisis veel aandacht vraagt blijven wij ons ook voorbereiden op andere uitdagingen, zoals klimaatverandering. Daarom organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket een Buurtactie Energiezuinig Wonen in de buurt Blokweer. Later dit jaar gebeurt hetzelfde in de Vogelbuurt en Schrijversbuurt.

 • Eerste stap nieuwe bezoekregeling verpleeghuizen

  11 augustus 2020

  Sinds 20 maart mag niemand op bezoek in verpleeghuizen; er mag alleen bezoek komen bij mensen die stervende zijn. Vanaf maandag 11 mei mag in 25 verpleeghuizen in het land één vaste bezoeker per verpleeghuisbewoner langskomen.

 • Vanaf 11 mei stap voor stap meer ruimte

  07 mei 2020

  Op 6 mei hebben Premier Rutte en Minister de Jonge van Volksgezondheid bekendgemaakt wat er gaat veranderen vanaf 11 mei en hoe daarna stap voor stap steeds meer open gaat en wat we dan weer kunnen gaan doen.

 • Website over bombardement op Alblasserdam

  11 mei 2020

  Op de dag dat tachtig jaar geleden bommen vielen op Alblasserdam gaat een website online waar u een virtuele wandeling kunt maken langs de plaatsen waar de bombardementen op 11 mei 1940 grote schade hebben aangericht.

 • Makado zet stappen voor veilig winkelen

  08 mei 2020

  Winkelcentrum Makado neemt momenteel in afstemming met de gemeente nieuwe stappen om ervoor te zorgen dat de fysieke looppaden en het plein coronaproof zijn. Het is de afgelopen weken te druk geweest in de passage van het winkelcentrum. Hierdoor ontstonden problemen met de noodzakelijke anderhalve meter die het winkelend publiek in acht moet kunnen nemen.

 • Loco-burgemeester Dorien Zandvliet praat u bij over de coronacrisis

  08 mei 2020

  Beste Alblasserdammers, het was de week van herdenken en vieren en het was de week van kleine stapjes naar vermindering van de maatregelen. Én het was de laatste week waarin ouders hun kinderen fulltime thuis hadden. Na weken van thuisonderwijs en een meivakantie is er nu weer het perspectief van de scholen die gaan beginnen.

 • Controle en nabehandeling Aziatische tijgermug

  11 mei 2020

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat onderzoeken of de Aziatische tijgermug nog voorkomt in Alblasserdam. Inspecteurs van de NVWA en bestrijders van het bedrijf Rentokil controleren tuinen en bedrijfsterreinen. Broedplaatsen, zoals een teiltje met water of een regenton, kunt u zelf vast weghalen of afdekken.

 • Speciale moodfilm over herdenken en vieren

  11 mei 2020

  Op Bevrijdingsdag vlagde Alblasserdam voor de vrijheid. Een uur voor zonsondergang zwaaiden inwoners voor de deur, op het balkon, uit het raam en op de dijk (op gepaste afstand van elkaar) met de Nederlandse driekleur. Beelden van deze actie zijn nu te zien in een film over herdenken en vieren.

 • Noodverordening coronavirus vanaf 11 mei

  12 mei 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus te beperken gelden er regels. Die regels moeten, als dat nodig is, gehandhaafd kunnen worden. Daarom geldt er sinds 11 mei een aangepaste noodverordening. Daarmee vervalt de vorige versie en geven we invulling aan de aangepaste regels die 6 mei door de minister-president zijn gepresenteerd.

 • Eikenprocessierups gezien? Meld het!

  15 mei 2020

  Denkt u een eikenprocessierups te zien? Meld het dan! Zo kunt u helpen de rups te bestrijden.

 • Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (7)

  15 mei 2020

  Beste Alblasserdammers, langzaamaan krijgen we steeds meer vrijheden terug. En over vrijheid heb ik de afgelopen week gesprekken gevoerd, veel gesprekken: 75 over 75 jaar vrijheid en de betekenis daarvan.

 • Kledingbank gaat weer open

  15 mei 2020

  Vanwege de coronacrisis moest ook de Kledingbank de deuren sluiten.

 • Herinnering betalen gemeentelijke belastingen

  19 mei 2020

  In februari ontving u het aanslagbiljet lokale belastingen van SVHW. Heeft u deze belastingen nog niet betaald? Dan heeft u nog tot 31 mei 2020 de tijd om de aanslag te betalen of om automatische incasso aan te vragen. Betaal op tijd, zo voorkomt u een aanmaning met extra kosten.

 • Gezocht: netwerkers met een sociaal hart

  20 mei 2020

  De Adviesraad Sociaal Domein Alblasserdam zoekt actieve netwerkers met een sociaal hart.

 • Besluit om o.a. Lammetjeswiel af te sluiten is ingetrokken

  20 mei 2020

  De gemeente heeft het besluit om o.a. recreatiegebied het Lammetjeswiel af te sluiten ingetrokken.

 • Gerenoveerd gemeentehuis vanaf 2 juni in gebruik

  20 mei 2020

  Vanaf dinsdag 2 juni aanstaande kunnen de inwoners van Alblasserdam voor hun paspoort, rijbewijs of andere officiële documenten terecht in De Rederij. Na ruim twee jaar verhuist de gemeentewinkel weer terug naar het verbouwde gemeentehuis De Rederij.

 • Versoepelingen maatregelen corona vanaf juni (update 29 mei)

  20 mei 2020

  Op 19 mei hebben Premier Rutte en Minister De Jonge aangekondigd dat de voorgenomen versoepeling voor 1 juni door kunnen gaan. Premier Rutte: “De ruimte die er nu is hebben we met elkaar verdiend door de regels na te leven. De versoepeling maakt het nog belangrijker dat we ons aan de regels houden. We weten dat virus snel kan opkomen als we dat niet doen. We mogen vertrouwen hebben maar, we moeten waakzaam blijven.”

 • Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (8)

  22 mei 2020

  Beste mensen, allereerst mijn grote complimenten aan alle inwoners van Alblasserdam die de afstand- en hygiëneregels in deze warme dagen in acht blijven nemen!

 • Raadhuisplein vanaf 2 juni op de schop

  25 mei 2020

  Het Raadhuisplein in Alblasserdam gaat op de schop. Op dinsdag 2 juni start de aannemer met de werkzaamheden.

 • Digitaal startsein voor laatste fase opknapbeurt Blokweer 2

  26 mei 2020

  Het einde van de grootschalige opknapbeurt van de wijk Blokweer 2 is in zicht. Deze week start de laatste fase van de reconstructie.

 • Toezicht in het Lammetjeswiel

  29 mei 2020

  In het onlangs heropende Lammetjeswiel komt 's nachts overlast en vandalisme voor. De gemeente neemt maatregelen om ervoor te zorgen dat het Lammetjeswiel een fijne plek blijft voor de omwonenden en de bezoekers door haar eigendommen te beschermen en overlast te voorkomen

 • Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (9)

  29 mei 2020

  Beste Alblasserdammers, u heeft wellicht begrepen via de (social) media dat zich vrijdagavond 22 mei een vervelend incident afspeelde in het Lammetjeswiel. Ik wil daar toch nog even bij stilstaan.

 • Nieuwe noodverordening per 1 juni

  29 mei 2020

  Vanaf 1 juni versoepelen we weer een aantal regels. Die regels moeten, als dat nodig is, gehandhaafd kunnen worden. Daarom is vanaf die datum een aangepaste noodverordening van kracht. De versie van 11 mei vervalt daarmee.