• Vragenlijst GGD: hoe ervaart u de coronamaatregelen?

04 juni 2020

De overheid roept ons op om ons te blijven houden aan de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Doen we dit ook? En hoe ervaren we dat? Daarover gaat het vragenlijstonderzoek dat de GGD ZHZ, samen met andere GGD’en, uitvoert in opdracht van het RIVM en GGD GHOR Nederland.

• Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (10)

05 juni 2020

Beste Alblasserdammers, we hebben een prachtig pinksterweekend achter de rug. Het weer werkte daaraan mee en op tweede pinksterdag mochten ook de restaurants en terrassen weer open.

• Nationale Buitenspeeldag ondanks coronamaatregelen

05 juni 2020

Ondanks de coronamaatregelen kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar woensdag 10 juni in Alblasserdam meedoen aan de Nationale Buitenspeeldag.

• Aangepast hondenbeleid van kracht

10 juni 2020

Om overlast van honden(poep) te beperken en de regels voor hondenbezitters zo eenvoudig mogelijk te maken heeft de gemeente het beleid aangepast.

• Iemand een lintje bezorgen? Dat kan!

10 juni 2020

Wie verdient wat u betreft een lintje? Nog tot 1 augustus kunt u iemand voordragen voor de traditionele Lintjesregen in april volgend jaar.

• Financieel gezond perspectief steeds moeilijker

15 juni 2020

De gemeente Alblasserdam voorziet de komende jaren net als veel andere gemeenten in Nederland sterk oplopende kosten in het sociaal domein én onvoldoende compensatie hiervoor door het rijk. De gemeente heeft in de afgelopen jaren steeds maatregelen getroffen en financiële ruimte gezocht. Vanaf 2019 tot en met 2022 spreekt de gemeente de spaarpot aan om tekorten in die jaren op te vangen.

• Nieuwe noodverordening coronavirus per 15 juni

16 juni 2020

Vanaf maandag 15 juni zijn weer een aantal maatregelen om het coronavirus te beperken versoepeld. Hiervoor is een nieuwe noodverordening opgesteld die de versie van 1 juni vervangt en een regionale invulling geeft aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om de maatregelen ook te kunnen handhaven.

• Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (11)

19 juni 2020

Beste Alblasserdammers, zo langzamerhand merken we allemaal de gevolgen van de versoepelingen van de coronamaatregelen. Ik merk ook dat mensen wat losser worden, vooral waar het gaat om afstand van elkaar te houden.

• Gratis advies voor groene en diervriendelijke tuin

19 juni 2020

Hoe maakt u van uw tuin een groene oase voor mens en dier? Leen den Ouden van Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard helpt u graag op weg met gratis tuinadvies, ook in tijden van corona.

• Versoepelingen coronamaatregelen vanaf 1 juli

11 augustus 2020

Vanaf 1 juli worden nieuwe versoepelingen doorgevoerd en daarmee geldt een nieuwe noodverordening. Afstand houden blijft de belangrijkste regel. Het is namelijk belangrijk dat we een tweede golf voorkomen. En dat kunnen we alleen samen doen. De belangrijkste regels uit de noodverordening lees je hier.