Januari 2020

• Vuurwerkschade jaarwisseling blijft beperkt

08 januari 2020

De positief ingestoken vuurwerkcampagne waarbij de samenleving nauw betrokken was, heeft in grote mate geleid tot een feestelijk verloop van de jaarwisseling, zonder incidenten. Er is helaas wel schade te betreuren. Tot nu toe zijn er 20 vastgestelde schades. Het schadebedrag tot op heden is € 8250,--.

• Burgemeester geeft in filmpje rondleiding door gemeentehuis

08 januari 2020

Woensdagavond 8 januari was de drukbezochte Nieuwjaarsbijeenkomst in Alblasserdam.

• Alblasserdam tekent voor schone lucht

13 januari 2020

Samen met 36 andere gemeenten en negen provincies tekende Alblasserdam op maandag 13 januari 2020 het Schone Lucht Akkoord met minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen). Wethouder Arjan Kraijo, die namens Alblasserdam zijn handtekening zette, is blij met de nieuwe landelijke afspraken.

• Op pad met de Wijkhopper

14 januari 2020

Vanaf 20 januari 2020 rijdt de Wijkhopper in Alblasserdam. De Wijkhopper is een veilig, comfortabel en elektrisch voertuig voor korte ritten in het dorp.

• Verkeersdrukte verwacht door werk aan Wantijbrug

14 januari 2020

De Wantijbrug in de N3 (de randweg van Dordrecht) is vanaf zondag 19 januari tot en met vrijdag 3 april 2020 volledig afgesloten voor auto’s, motorfietsen en vrachtwagens. Rijkswaterstaat gaat de brug renoveren.

• Waterschap oefent langs dijken met hoogwater

22 januari 2020

Vrijwilligers en medewerkers van Waterschap Rivierenland oefenen zaterdag 25 januari met een situatie van bedreigend hoogwater op de rivier en storm vanaf zee. Dijkwachten lopen die ochtend de dijken langs Lek, Noord en Beneden-Merwede nauwkeurig na.

• Hekken geplaatst aan Jan Smitkade

23 januari 2020

Donderdagmiddag 23 januari zijn hekken geplaatst aan de Jan Smitkade, bij de damwand langs de rivier de Noord naast de halte van de waterbus, omdat geconstateerd is dat de damwand aan het zakken is. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan om te bezien wat nodig is voor herstel.

• Vrijdagavond 24 januari geen digitale aanvragen mogelijk

23 januari 2020

Op vrijdag 24 januari tussen 18.00 en 23.00 uur kunt u geen digitale aanvragen of meldingen doen op onze website. Dit komt door een update van het systeem. Wilt u hiermee rekening houden door ervoor of erna uw aanvraag of melding te doen?

• Veel belangstelling voor onthulling monument

29 januari 2020

Tientallen Alblasserdammers waren dinsdagavond 28 januari getuige van de onthulling van het tijdelijke monument Levenslicht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust.

• Werk aan Raadhuisplein start naar verwachting in mei

28 februari 2020

De opknapbeurt van het Raadhuisplein begint naar verwachting in de tweede helft van mei. De planning is om het plein half november gereed te hebben en, samen met het Huis van de Samenleving, feestelijk te openen.

• Overlast door onbeheerde voertuigen

24 juni 2020

De gemeente krijgt geregeld meldingen over onbeheerde recreatievoertuigen en aanhangwagens die langere tijd op de openbare weg geparkeerd staan. Dit zorgt voor overlast en irritaties. Bovendien houden de voertuigen een parkeervak bezet.