Opnieuw Aziatische tijgermug aangetroffen

In de omgeving van de Eksterstraat is opnieuw een Aziatische tijgermug (Aedes albopictus) aangetroffen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) plaatst daarom meer muggenvallen en laat rioolputten en waterpoeltjes nakijken op de aanwezigheid van larven. Als dat nodig is, worden broedplaatsen verwijderd of behandeld met een middel dat de larven doodt.

Mug is ongewenst

Bewoners hebben naar aanleiding van de vondst een brief en een folder met informatie ontvangen. Ook de gemeente Alblasserdam en de GGD zijn geïnformeerd. De aanwezigheid van de Aziatische tijgermug is in Nederland ongewenst omdat de mug infectieziekten kan overdragen. In Nederland is dit nog niet voorgekomen en die kans is ook zeer klein. Om te voorkomen dat de mug zich in Nederland vestigt, neemt de NVWA maatregelen tegen de tijgermug. Half september werd voor het eerst een Aziatische tijgermug gevonden in de omgeving van de Eksterstraat. De NVWA liet daarna muggenvallen plaatsen.

Vragen?

Voor vragen die te maken hebben met gezondheid kunt u bellen met GGD Zuid-Holland Zuid via 078-770 8508.  Heeft u andere vragen, dan kunt u bellen met de NVWA via 0900-0388. Meer informatie over de Aziatische tijgermug vindt u op de website van de NVWA: www.nvwa.nl (zoek op tijgermug).