Oktober 2019

 • Inloopavond nieuwbouw De Twijn

  23 oktober 2019

  Op donderdagavond 10 oktober bent u welkom bij een inloopavond over de plannen voor de nieuwbouw van het Integraal Kindcentrum De Twijn.

 • Fietspad op Kerkweg tijdelijk afgesloten

  07 oktober 2019

  Het fietspad op de Kerkweg bij de Kortlandse Molen is tijdelijk afgesloten tot 1 november. Dit heeft te maken met werkzaamheden die Waterschap Rivierenland uitvoert.

 • Inleveren loont tijdens Nationale Recycleweek

  23 oktober 2019

  Wat als de elektrische tandenborstel kapotgaat of de kruimeldief ermee stopt? Berg deze kapotte apparaten niet op in een doos of in een lade, maar lever ze in.

 • Praat mee en teken mee voor 'Veilig samen-leven in Alblasserdam'

  11 oktober 2019

  In Alblasserdam moet iedereen zich veilig voelen om zichzelf te kunnen zijn ongeacht geaardheid, geloof en/of levensovertuiging. Dat is de kern van de uitnodiging aan alle Alblasserdammers die een werkgroep van raadsleden en bestuurders heeft opgesteld.

 • Laat u informeren over hulp bij armoede

  21 oktober 2019

  Wilt u meer weten over hulp bij armoede? Op donderdag 17 oktober, tijdens Wereldarmoededag, kunt u tijdens een inloop bij ParticiPand kennismaken met plaatselijke organisaties die zich inzetten voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Voor de eerste 25 bezoekers staat een boodschappenpakket van supermarkt Plus klaar.

 • Begroting 2020: Seinen op groei

  18 oktober 2019

  Alblasserdam kan in 2020 tot en met 2023 een vangnet blijven bieden voor de meest kwetsbaren in de samenleving én blijven investeren in het dorp. We zetten de eigen spaarpot in en laten de woonlasten voor inwoners de komende jaren beperkt stijgen om een financieel gezond huishoudboekje te waarborgen.

 • Scholenmarkt in Landvast voor leerlingen van groep 8

  23 oktober 2019

  Het is een spannende vraag voor leerlingen van groep 8. Naar welke middelbare school ga ik straks? Om hen en hun ouders/verzorger bij deze keuze te helpen is er donderdagavond 31 oktober een scholenmarkt in Landvast.

 • Nieuw asfalt voor Edisonweg

  29 oktober 2019

  Het deel van de Edisonweg vanaf de Nico Wensveenrotonde tot de A15 wordt voorzien van nieuw asfalt. Dit gebeurt van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 november in de avond en nacht.

 • Groen licht voor Gebiedsperspectief Kinderdijk

  30 oktober 2019

  De gemeenteraden van Molenlanden en Alblasserdam stemden op dinsdag 29 oktober in met het Gebiedsperspectief Kinderdijk. Met dit besluit stellen de raden concrete doelen, kaders en uitgangspunten vast om zo grip te krijgen en te houden op de toekomst van het Werelderfgoed en de directe omgeving daarvan.