• Wmo-loket gesloten

31 juli 2018

Het Wmo-loket in Alblasserdam is gesloten van 6 tot en met 24 augustus. Bij spoed kunt u terecht bij de klantenservice van de Sociale Dienst Drechtsteden via telefoonnummer 078-7708910.

• Bloemen en felicitaties voor oud-militair Koos de Klerk

26 juli 2018

Loco-burgemeester Arjan Kraijo bezocht donderdag 26 juli Koos de Klerk (61) uit Alblasserdam. Hij bracht hem bloemen en felicitaties namens het college van B&W omdat De Klerk eerder deze week het draaginsigne Nobelprijs VN-militairen ontving voor zijn werk in de jaren tachtig in Libanon.

• Sproeien met slootwater overdag verboden

24 juli 2018

Vanwege de aanhoudende droogte heeft het waterschap Rivierenland vanaf woensdag 25 juli in het gehele rivierengebied een beregeningsverbod met oppervlaktewater ingesteld.

• Inzamelzakken plastic afval voor hoog- én laagbouw

20 juli 2018

Beschikt u over een container voor plastic, metaal en drankenkartons (PMD) maar wilt u ook graag de plastic zakken voor dit type afval gebruiken? Dan kunt deze vanaf nu gratis online bestellen op de website van afvalinzamelaar HVC.

• Publiekswinkel dicht tijdens paardenmarkt

19 juli 2018

Tijdens de traditionele Sint Jacobus paardenmarkt op woensdag 25 juli is de Gemeentewinkel gesloten.

• Productiefout in reisdocumenten

16 juli 2018

Heeft u in de periode van april tot en met juni 2018 een nieuw reisdocument opgehaald? Dan ontvangt u van de RiVG (Rijksdienst voor Identiteitsgegevens) een brief om uw reisdocument zelf te controleren met een app of te laten controleren door de gemeente.

• Negatief zwemadvies Lammetjeswiel opgeheven

13 juli 2018

Er kan weer gezwommen worden in het Lammetjeswiel. De concentratie blauwalg is afgezwakt waardoor er nu alleen nog een waarschuwing van kracht is.

• Bibliotheek en gemeente in gesprek over samenwerking

10 juli 2018

Bibliotheek Alblasserdam en de gemeente zijn met elkaar in gesprek over de mogelijke verhuizing van de bibliotheek naar het gerenoveerde gemeentehuis.

• Feestelijke opening Lammetjeswiel

06 juli 2018

Het vernieuwde Lammetjeswiel is open!

• Extra water voor plantsoenen en bomen

05 juli 2018

Vanaf vrijdag 6 juli 2018 gaat de gemeente extra water geven aan plantsoenen en bomen. Zij hebben het vaak moeilijk door het aanhoudende droge weer.

• Start renovatie gemeentehuis vertraagd

04 juli 2018

Het aanbestedingstraject voor de renovatie van het gemeentehuis van Alblasserdam heeft nog niet tot een gunning van de opdracht geleid. Daardoor loopt de start van de renovatie naar verwachting enkele maanden vertraging op.

• Diploma voor deelnemers aan Kansrijk Alblasserdam

04 juli 2018

De eerste elf deelnemers aan Kansrijk Alblasserdam kregen woensdag 4 juli hun diploma in het MFC Maasplein uit handen van hun docent Ruud Roth.

• Scootmobieldag op 21 augustus

04 juli 2018

Op dinsdag 21 augustus is er een scootmobiel informatiedag in Alblasserdam.