• Inloopavond over nieuwbouw de Twijn 15 maart 2019

Het huidige gebouw van Integraal Kindcentrum de Twijn aan de Parallelweg maakt plaats voor nieuwbouw. Omwonenden en andere belangstellenden kunnen zich dinsdagavond 2 april tijdens een inloopavond laten informeren over de definitieve ontwerpplannen. De bijeenkomst in de Twijn (Parallelweg 2) duurt van 19.00 tot 20.30 uur.

• Baggeren op volkstuincomplex 15 maart 2019

Op dinsdag 19 maart a.s. voert de aannemer voorbereidend werk uit zodat op woensdag 20 maart gestart kan worden met het baggeren van diverse watergangen op volkstuincomplex 't Hoendernest (tussen Park Huis te Kinderdijk en het Lammetjeswiel).

• Voorbereidingen voor aardgasvrij Alblasserdam 13 maart 2019

In een aanzienlijk deel van Alblasserdam start de gemeente vóór 2030 met de voorbereidingen voor aardgasvrij wonen. De duurzame alternatieven gaan per deel van Alblasserdam verschillen. Mogelijke opties zijn een warmtenet en elektrische warmtepompen. Er zijn ook wijken waar een mix van oplossingen voor de hand ligt. Dit blijkt uit de Transitievisie Warmte 1.0 die binnenkort ter vaststelling aangeboden wordt aan de gemeenteraad.

• Uitslag analyse inhoud tankwagen later beschikbaar 27 februari 2019

Het onderzoek naar de inhoud van de tankwagen die op zaterdag 9 februari voor ernstige stankoverlast zorgde is nog niet klaar.

• Denk met ons mee over de energievoorziening van de toekomst 27 februari 2019

Hoe gaan we Alblasserdam in de toekomst voorzien van elektriciteit en warmte? Wij zoeken inwoners met verstand van zaken die over deze vraag met ons willen meedenken.

• Speuren naar aardwarmte als alternatief voor gas 21 februari 2019

Diep verborgen onder de grond is duurzame warmte beschikbaar. Warmte die we, als we haar omhoog pompen, kunnen gebruiken om huizen en bedrijven mee te verwarmen. Maar waar ligt die warmte precies, hoeveel warmte is er en hoe ziet die diepe ondergrond eruit?

• Groot onderhoud begraafplaats 30 januari 2019

Van 4 februari tot eind april vindt groot onderhoud plaats aan begraafplaats Oude Torenhof in Alblasserdam.