Wijkaanpak naar aardgasvrij

Wij zijn in november 2018 in Alblasserdam gestart met het betrekken van inwoners bij het verduurzamen van woningen. Dat doen we omdat we in 2050 een CO2-neutraal dorp willen zijn.

De Nederlandse overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in het jaar 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dat betekent dat we stoppen met het gebruik van aardgas om onze gebouwen te verwarmen en overgaan op schone energiebronnen zoals zon, wind of restwarmte van de industrie.

Advies op maat

We zijn gestart met het informeren van inwoners uit twee buurten in Alblasserdam: de Kerkbuurt en de Drentse buurt. Er zijn woningscans uitgevoerd voor de meest voorkomende woningtypen zodat iedereen een advies op maat krijgt om stap voor stap toe te werken naar een aardgasvrije woning. De eerste stap is altijd isoleren.

Groepsaankoop

Tijdens deze duurzame buurtactie is ook een groepsaankoop opgestart in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Om bewoners op weg te helpen, kunnen zij gezamenlijk de veel geadviseerde energiebesparingsmaatregelen aanschaffen met korting. Het loket heeft de beste lokale bedrijven geselecteerd op basis van onder andere prijs, kwaliteit en afstand tot Alblasserdam.

Meer informatie staat op de actiewebsite: www.regionaalenergieloket.nl/alblasserdam.