Jongeren Gemeenteraad Alblasserdam

De nieuwe Jongeren Gemeenteraad Alblasserdam (JGR) is er voor alle jongeren in het dorp. De raad wil een klankbord zijn voor en een brug slaan tussen jongeren en de gemeente.

De Jongeren Gemeenteraad wil zoveel mogelijk onafhankelijk zijn. Daarom vertegenwoordigen de leden geen politieke partij.

Aan de slag voor het dorp
De JGR wil laten zien dat jongeren een bijdrage kunnen leveren aan het dorp. Daarvoor zoeken zij de samenwerking met Jeugdpunt, specialist in het jongeren opbouwwerk. Ze helpen bij het bedenken, organiseren en promoten van evenementen in het dorp.

Mening peilen
Hoe denken jongeren er eigenlijk erover? De JGR houdt de vinger aan de pols en peilt de mening en stemming onder de jongeren in Alblasserdam. De leden van de raad gaan met jongeren in gesprek en houden peilingen op Facebook en op de website.

Sluit je aan
Spreekt het werk van de Jongeren Gemeenteraad je aan? Nieuwe leden tussen de 15 en 25 jaar zijn van harte welkom. Kom eens naar een vergadering, proef de sfeer en kijk of de JGR iets voor jou is. Je vindt de contactgegevens van de JGR in een blokje op deze pagina.