Warme ontvangst

Na acht weken voel ik mij niet echt een 'nieuwe' wethouder meer. Toch gebruik ik deze column om me wat meer over mezelf te vertellen. Ik ben Margreet de Deugd en sinds juni wethouder sociaal domein in Alblasserdam.

Ik houd me bezig met onderwijs en met steun aan inwoners die dat nodig hebben. Daarbij kunt u denken aan het vinden van geschikt werk, goede zorg voor jong en oud en steun bij allerlei problemen. Bijvoorbeeld op het gebied van geld of binnen het gezin.

Moestuin

Samen met mijn man Huug woon ik met veel plezier bij het Mavopark in Alblasserdam. Het is een heerlijke plek en onze moestuin op het volkstuincomplex is op loopafstand. Momenteel is het oogsttijd en eten we elke dag vers van het land. Vanuit ons huis zijn we ook snel in de prachtige polder, waar we graag wandelend, schaatsend of fietsend van de natuur genieten. 

Onderwijs

Voordat ik wethouder werd heb ik diverse functies in het onderwijs gehad. Ik begon als leerkracht in het basisonderwijs. Om mezelf verder te ontwikkelen volgde ik de studie pedagogische wetenschappen. Daarna werd ik  docent op de pabo in Den Haag. Het opleiden van nieuwe leerkrachten vond ik geweldig. Na mijn verhuizing van Katwijk naar Alblasserdam in 2007 ben ik terug gegaan naar het basisonderwijs. Tot 1 augustus 2022 was ik directeur van twee dorpsscholen: in Heukelum en Spijk. Margreet de Deugd

Raadslid

Mijn onderwijservaring neem ik mee in mijn werk als wethouder.  Ook ken ik sommige onderwerpen van het sociaal domein al uit de tijd dat ik (burger) raadslid was. Ik was acht jaar actief in de fractie van het CDA. Ik ervaar het als een voorrecht om me nu nog intensiever in te zetten voor het dorp. Uiteraard doe ik dat niet alleen, maar samen met de drie andere wethouders. 

Zomer

De afgelopen twee maanden waren hectisch: afscheid nemen op school en inwerken bij de gemeente. Gelukkig is er nu in de vakantieperiode meer tijd voor langere gesprekken, stukken lezen en werkbezoeken. Dat laatste vind ik belangrijk. Ik wil mensen ontmoeten, verbinding maken en samen zijn. Dankzij mijn schoonfamilie en de kerk De Brug (voorheen Ontmoetingskerk) heb ik 15 jaar geleden een open en warme ontvangst gehad in het dorp. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Zo'n warme samenleving gun ik iedereen. Daar ga ik me de komende vier jaar sterk voor maken!

Margreet de Deugd,
wethouder