Een mooie dag

Vandaag gaan we naar de stembus. We mogen kiezen wie ons de komende vier jaar vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Zo hebben we invloed op wie de koers van ons land bepalen.

Er zijn nog steeds plekken op de wereld waar mensen hun leven verliezen in de strijd voor het recht om zelf een regering te mogen kiezen. Bij ons is dit recht sinds begin vorige eeuw stevig verankerd en kunnen we er regelmatig gebruik van maken. Alleen daarom al is elke verkiezingsdag bij voorbaat een mooie dag.

Avondklok

Hebt u al gestemd? Het kan nog tot 21.00 uur vanavond. U hoeft zich niet te laten weerhouden door de avondklok. Bent u na 21.00 uur onderweg naar huis vanaf een stemlokaal? Of wilt u na 21.00 uur kijken bij het tellen van de stemmen? Dan mag u over straat.

Veilig

Dit bewijst maar weer eens hoeveel waarde wij in Nederland hechten aan democratische verkiezingen. Zelfs tijdens de coronapandemie zetten we alles op alles om de verkiezingen te laten doorgaan. Ik hoop dan ook van harte dat het virus voor u geen reden is om uw stem niet uit te brengen. Het team dat in ons dorp de verkiezingen organiseert, heeft er alles aan gedaan om te zorgen dat iedereen veilig kan stemmen. 

MijlpaalJaap Paans

Voor alle 18-jarigen in Alblasserdam is deze mooie dag extra speciaal. Voor de eerste keer stemmen is een mijlpaal in je leven. Het bewijs dat je oud genoeg bent om te laten weten waar het wat jou betreft over moet gaan in de politiek. Een kans om vanaf nu op elke verkiezingsdag met beide handen aan te grijpen.

Mooiste dag

Op deze mooie dag wil ik het ook even hebben over de móoiste dag. Want zo wordt een huwelijksdag door veel mensen genoemd en beleefd. Een dag waarop je 'ja' zegt tegen elkaar en belooft elkaar door dik en dun te steunen. Of dat nu groots en uitbundig gebeurt of klein en intiem, deze dag kan niet zonder een Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (Babs) die het huwelijk voltrekt. Wij zijn op zoek naar twee mensen die deze eervolle en doorgaans vrolijke taak op zich willen nemen. Lees snel de oproep op de Gemeentenieuwspagina in de Klaroen of op onze website en reageer!

Jaap Paans
Uw burgemeester